12/23/2012

Insanity

Insanity fitness workout
Konečne som sa dokopala začať s Insanity tréningom, včera som si robila fit test a dnes prvý deň, musím povedať, že mi to dalo fakt riadne zabrať ale vyzerá, že ma to bude baviť.Už sa teším na tú svalovicu zajtra, ale budem sa snažiť pokračovať , i keď nechcem ísť celých 60 dní vkuse, pretože popritom budem cvičiť s Jillian s ktorou mám v noťasi celú zložku. Teraz už len čakám kedy sa prídu sťažovať susedia pod nami, že každý deň poctivo aspoň hodinu dupem.

Čo to vlastne je?

,,Insanity je založené na metóde “max interval training”. Vysoko intervalové cvičenie po dobu 3 – 4 minút nasledované 30 sekundovou pauzou. Po nej sa cyklus opakuje."
Je to 60-dňový tréning, pri ktorom sa cvičí 6 dní v týždni a 7.deň je odpočinkový. Na začiatku si spravíte fit test, ktorý budete každých 14 dní opakovať aby ste vedeli aké ste spravili pokroky vo vašej kondícii. Shaun T. vás prevedie každým dňom, našťastie sa cviky obmieňajú takže vás to rýchlo neomrzí.
K cvičeniu nepotrebujete nič okrem uteráku, veľa veľa vody a odhodlania. Ak ste však úplný začiatočník asi by som radšej začala s niečím ľahším, lebo bez aspoň malej kondičky by sa to zvládalo ťažko.
Ak náhodou niekto z vás zvládne tých 60 dní vkuse, určite sa to odrazí na vašej váhe, kondičke aj pribudnutím svalovej hmoty. Čítala som o prípade, kedy jeden chalan zabehol maximálne 1500 metrov bez prestávky a po mesiaci Insanity to bolo v pohode 10km.
TU si môžte stiahnuť insanity kalendár a nižšie zas workouty:

1 komentár:

  1. toto znie úplne super. idem si stiahnuť ten test, to bude sranda :D :)

    OdpovedaťOdstrániť

Thank You for all Your comments :)