10/06/2010

Recept: Marlenka

Keďže cez víkendy chodím na chalupu kde hrozí veľké riziko unudenia sa k smrti,mením sa na dedinskú devu,upratujem,prechádzam sa po lese a hlavne pečiem.Každý víkend niečo iné,vždy to z plechu zmizne obrovskou rýchlosťou a ja sotva stihnem ochutnať ..tentoraz som však stihla a .. mňam!Táto domáca Marlenka mi chutila oveľa viac ako tá z obchodu :)

CESTO: 250g masla, 3 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 400 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 ml mlieka, 3 polievkové lyžice medu 
KRÉM: 500 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc krupice, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 200 g masla, polovica plechovky salka,
DOKONČENIE: 100g mletých orechov, rum


POSTUP:
Najprv cesto: V hrnci rozpustíme maslo,pridáme med,mlieko,cukor a premiešame.V inej miske zmiešame spolu múku so sódou a pridáme k zmesi v hrnci.Všetko premiešame (počas miešania máme sporák stále zapnutý).Potom ako je všetko spojené sporák vypneme a keď zmes už nie je vrelá - no mala by byť stále teplá , pridáme celé vajcia. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto rozdelíme na tri plechy, pričom na každom ho rozotrieme na tenko a dáme piecť do trúby (200 stupňov, 8-10 minút).Z upečených plátov orežeme okraje aby mali rovnakú veľkosť (odrezky odložíme,budeme ich ešte potrebovať).


plnka: z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej pomaly primiešame zmäknuté maslo a salko. Potom jeden plát pokvapkáme rumom, potrieme 1/3-nou krému, priložíme druhý plát, a zľahka primačkneme, potom zasa krém a plát, končíme vrstvou krému. A teraz prichádzajú na radu odrezky, ktoré rozdrobíme a zmiešame s pomletými orechami a touto zmesou bohato posypeme vrchnú vrstvu.


Hotovú Marlenku je najlepšie nechať v chladničke uležať do druhého dňa :)

5 komentárov:

  1. zabijem ťa hneď alebo až potom? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. WOW to je mnamka a sikovnej tu nekdo je:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. BECAUSE :D
    stále len pečieš a keď si to pozerám v škole, tak vyzerám ako pako čo slintá na notebook :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Marlenku mám moc ráda a ta tvá opravdu vypadá dobře!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank You for all Your comments :)